Deti

Tomáš Samko

Vek: 16 Talent: študijný Štipendium: 2 420 €

Moje meno je Tomáš Samko, bývam v Šiveticiach s mladšou sestrou a mamou. Rodičia sú bohužiaľ už dlhšie rozvedení, ale otec pracuje a prispieva na domácnosť, keďže moja mama je nezamestnaná. Bez jeho pomoci by som vôbec nemohol študovať na takej strednej škole, ako študujem. 

Chodím na strednú odbornú školu informačných technológií v Košiciach, odbor programovanie digitálnych technológií. Cez týždeň som na internáte a na víkend sa vraciam domov. Na internátny život som si musel zvykať, ale už je to lepšie. Som hlavne rád, že môžem študovať to, čo ma baví.  Keďže mojou vášňou je programovanie, v budúcnosti by som sa chcel živiť programovaním v programovacích jazykoch ako sú C, Java, C++ a Python. Väčšinu voľného času trávim za počítačom učením sa nových programovacích jazykov alebo zdokonaľovaním sa v nich.😊 Viem pri tom presedieť hodiny a nepotrebujem nič iné. 

Moje štúdium na škole je drahé, keďže musíme platiť aj internát a stravu, preto by som potreboval štipendium najmä na ubytovanie, stravu, cestovné a na zakúpenie si nejakých náučných kurzov programovania a webdizajnu.